12/09/2006

violence is fun

Kõigepealt on siin mingi tüübi tekst, kes toob suurte ja paksude valimite ja statistika abil välja, et naised on sama vägivaldsed kui mehed, naiste tekitatud vigastused on sama tihti esinevad ja jubedad kui meeste tekitatud (meetodites on erinevusi küll, nt nuga vs kägistamine) ja kuidas näiteks kohtus või isegi professionaalsete psühholoogide poolt peetakse naiste poolt tekitatud vägivalda vähem tõsiseks. Samal ajal kui ka oma lapsi peksavad emad rohkem kui isad.

Miks siis meestele tekitatud vägivalda ignoreeritakse? Vat kõige taga on radikaalsed feministid, kelle domineeriv diskursus ainult naiste poolt välja toob. Ja see ongi ju teatavasti ühiskonnas prevaleeriv. YAY! MA pole ammu midagi nii geniaalsset lugenud.

Mida need feministid siis õieti perevägivalla kohta arvavad: teine tekst toob sellele selge ja lihtsa vastuse: "liberaalsed feministid minimiseerivad vägivalla hulga ja arvavad, et see on vähese hulga sigameeste produkt, sotsialistlikud feministid süüdistavad patriarhaalset kapitalistlikku süsteemi, radikaalsed femisistid arvavad, et vägivalla abil säilitavad mehed kontrolli naiste üle ja postmodernsed feministid dekonstrueerivad sõnad 'mees', 'naine', 'pere-' ja 'vägivald' ning tooksid välja mitmekesisuse ja erinevused." Selle valemi järgi saabki nüüd kõik ühiskondlikud küsimused paika panna. Mulle meenutab see, kuidas me koostasime kunagi projekti hobusevaraste uurimiseks ning tegime umbes samasuguse harjutuse. Me lisasime muidugi ka ökofeministid.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home